На Полтавщині знешкодили рейдерів, які зазіхнули на завод дитячого харчування

На Полтавщині знешкодили рейдерів, які зазіхнули на завод дитячого харчування

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці викрили у Полтавській області масштабну аферу під керівництвом політтехнолога, спрямовану на рейдерське захоплення заводу дитячого харчування.

Про це повідомляє Нацполіція, передає Укрінформ.

“Організатором шахрайських дій виявився адвокат та власник медіахолдингу, який використовував підконтрольні інформаційні ресурси як інструменти тиску та шантажу на бізнесменів та політиків”, - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, фігурант раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за фактами шахрайств та вимагань.

“За одним з останніх звинувачень справа “чорного” політтехнолога на цей час слухається у суді. Проте навіть це не стало на заваді в організації рейдерського захоплення потужного підприємства з виробництва дитячих продуктів та залучення фінансування зазначеної оборудки у розмірі 530 000 доларів під керівництвом колишнього заступника міністра сільського господарства РФ”, - зазначають у НПУ.

Встановлено, що до складу злочинного угруповання входили, зокрема, особи, які представляли силовий блок, адвокати, нотаріуси та “кримінальний авторитет”.

За даними слідства, у липні 2022 року з метою незаконного заволодіння 100% статутного капіталу заводу дитячих продуктів на Полтавщині учасники злочинної групи шляхом втручання у держреєстри та виготовлення підроблених документів незаконно перереєстрували підприємство на підконтрольних осіб. Унаслідок цього завдано збитків на суму понад 250 млн грн.

Читайте також: На Черкащині сталася спроба рейдерського захоплення сільгосппідприємства

Правоохоронці затримали дев’ятьох основних членів злочинного угруповання – організаторів та учасників шахрайської схеми.

Проведено понад 50 санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, в офісних приміщеннях і транспортних засобах. Правоохоронці вилучили документацію, зброю, набої, гроші, автомобілі, чорнові записи, а також паспорт громадянина РФ, що належить одному з організаторів злочинної групи.

Затриманим оголосили підозри за кількома статтями Кримінального кодексу.

Наразі перевіряється їх причетність до підготовки рейдерських захоплень інших підприємств у різних областях. Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-