Справа посадовця КМДА, який збирав «данину» з перевізників, пішла до суду

Справа посадовця КМДА, який збирав «данину» з перевізників, пішла до суду

Укрінформ
Працівники ДБР завершили досудове розслідування і направили до суду обвинувальний акт щодо одного із заступників начальника департаменту транспортної інфраструктури КМДА, який систематично вимагав і брав плату від приватних автобусних перевізників столиці за дозвіл на організацію пасажирських перевезень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Встановлено, що чиновник КМДА шантажував столичних перевізників перешкодами у роботі, якщо ті не будуть сплачувати йому "данину". Посадовець розробив схему, за якою перевізники мали сплачувати щоденну фіксовану плату з кожного із сотень автобусів, які виходили на рейси у Києві.

Його посередником став знайомий, який очолював одне з державних підприємств столиці.

Задокументовано, що чиновник вимагав від співвласника трьох київських підприємств, які здійснювали автобусні перевезення пасажирів, 100 тис. доларів за безперешкодну підприємницьку діяльність та ще 120 тис. доларів – за продовження 4 договорів на перевезення пасажирів. При цьому, відповідно до умов воєнного стану, київська влада мала автоматично продовжити дію цих договорів до кінця війни.

Читайте також: Суд призначив голові ДСА запобіжний захід у вигляді застави

Для того, аби підприємець швидше ухвалив “правильне рішення”, зловмисники постійно тиснули на нього, погрожували проведенням позапланових перевірок підприємств щодо дотримання умов договорів та правил перевезення пасажирів.

Як зазначили у бюро, до початку повномасштабної російської агресії перевізник вже “сплачував” кошти посадовцю, що також задокументовано працівниками ДБР.

У ході досудового розслідування задокументовано ще три факти передачі підприємцем коштів на загальну суму понад 270 тис. доларів.

Крім того, у ході проведення обшуку за місцем помешкання посадовця виявлено та вилучено ударно-дистанційний запал УДЗ та споряджений вибуховою речовиною корпус ручної осколкової гранати РГН, які при поєднанні в єдину конструкцію утворюють ручну осколкову гранату РГН.

Посадовець КМДА та його спільник обвинувачується у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Готівка та коштовне каміння: на Вінниччині керівник відділу податкової «погорів» на хабарі

Також посадовець КМДА обвинувачується у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України).

Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у липні у Києві правоохоронці повідомили про підозру трьом посадовцям комунальної організації "Київмедспецтранс" і їх співучасникам за фактом привласнення понад 12, 6 млн грн бюджетних коштів на придбанні автозапчастин за завищеними цінами для карет швидкої медичної допомоги.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-