Готівка та коштовне каміння: на Вінниччині керівник відділу податкової «погорів» на хабарі

Готівка та коштовне каміння: на Вінниччині керівник відділу податкової «погорів» на хабарі

Фото, відео
Укрінформ
На Вінниччині під час чергового отримання неправомірної вигоди у розмірі 8 тисяч гривень затримали керівника відділу Головного управління Державної податкової служби. Під час обшуку в його автомобілі виявили коштовне каміння, понад 18 тисяч доларів та 175 тисяч гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Слідчі Нацполіції за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області встановили, що фігурант налагодив схему систематичного вимагання хабарів у підприємців. Ті, хто відмовлявся платити, не могли працювати через постійні податкові перевірки, попри заборону їх проведення під час дії воєнного стану.

«Натомість фігурант обіцяв за щомісячну плату у 8 тисяч гривень «закривати очі» на наявні порушення. Зокрема він «агітував» офіційно не оформлювати працівників та замість сплати податків до держбюджету «дякувати» йому», - ідеться у повідомленні.

Поліцейські затримали податківця під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди: гроші він мав забрати у заздалегідь визначеному місці.

«Кошти він отримав від бізнесмена, який організував виробництво харчових продуктів та зіткнувся з блокуванням роботи через безпідставні податкові перевірки. Після вимагання у нього хабарів потерпілий звернувся за допомогою в поліцію», - зауважили в поліції.

Під час обшуку автомобіля фігуранта правоохоронці вилучили коштовне каміння, понад 18 тисяч доларів та 175 тисяч гривень, які були у кількох конвертах та пакуночках заховані у різних місцях авто.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора фігуранту повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також: На Львівщині на хабарі піймали заступника мера та директора комунального підприємства

Як повідомляв Укрінформ, на Вінниччині командиру роти повідомили про підозру у хабарництві, йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Фото: www.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-