Київ готовий закупити сотні тимчасових укриттів, але на них досі немає будівельних норм - Кличко

Київ готовий закупити сотні тимчасових укриттів, але на них досі немає будівельних норм - Кличко

Укрінформ
Містка влада Києва готова закупити 200-300 тимчасових бетонних укриттів, проте держава досі не визначила будівельні норми для них.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко розповів в інтерв'ю "Лівому берегу", передає Укрінформ.

"Ми працюємо для того, щоб ті укриття, які на сьогодні є в Києві, привести до нормального стану. А потім вже можемо говорити. Ми готові закупити ці укриття, 200–300 штук, виділили на це гроші, але чекаємо на чіткі роз'яснення і норми, чи ці укриття ми можемо ставити, будуть вони захищати людей чи ні", - сказав мер.

Він підкреслив, що укриття повинні мати чітко визначені міністерствами ДБН, "щоб, не дай Боже, якщо воно не витримало удар, не було питань - а чому ви встановили укриття, яке насправді не захистило людей?".

Читайте також: Київ виділив майже два мільярди на укриття, але райони освоїли тільки 10% - Кличко

"Якщо в укриття влучить чи поряд буде вибух, і це укриття не врятує людей, постане питання, чому це укриття було встановлено, людей ввели в оману, тому що воно не відповідає стандартам. Нам потрібно отримати ці стандарти, ДБН, від держави для того, щоб потім питань не було. І цього ми чекаємо дуже швидко. Ми сподіваємося, що це питання буде розв’язане", - пояснив Кличко.

Як повідомлялося,  Віталій Кличко звернувся до прем’єра Дениса Шмигаля стосовно можливості внесення укриттів модульного типу до фонду споруд цивільного захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-