Київ виділив майже два мільярди на укриття, але райони освоїли тільки 10% - Кличко

Київ виділив майже два мільярди на укриття, але райони освоїли тільки 10% - Кличко

Укрінформ
Влада Києва виділила на облаштування бомбосховищ близько 2 млрд грн, проте райони, на балансі яких перебувають ці об'єкти, освоїли лише 10% коштів.

Про це міський голова Віталій Кличко повідомив у інтерв'ю "Лівому берегу", передає Укрінформ.

"Ми давали завдання районам визначити ці бомбосховища, вони надавали списки, надавали адреси, які ми вносили до карти укриттів, і вони також подавали заявки на гроші, які їм потрібні для облаштування. Адже саме вони є розпорядниками коштів. Якщо бомбосховище, укриття перебуває на балансі районів, вони - кожен голова району - є балансоутримувачем, розпорядником коштів. Тільки 10% грошей було освоєно, а місто вже виділило на цей момент близько 2 мільярдів гривень", - підкреслив Кличко.

Читайте також: Кличко розповів про стан аварійних мостів у Києві

Він нагадав, що об'єкти укриття - у площині відповідальності військової адміністрації і районів міста, у яких перебувають на балансі.

Говорячи про трагедію 1 червня, коли у Києві під час ракетної атаки біля закритого укриття загинули люди, Кличко висловив переконання, що це був "збіг обставин", також відіграв роль людський фактор. За його словами, сторож, почувши тривогу, спустився в бомбосховище, увімкнув світло і піднявся, щоб відчинити двері, а вибух стався через 4 хвилини після того, як пролунала тривога.

Він нагадав, що керівник Департаменту безпеки КМДА Роман Ткачук перебуває під слідством за нібито внесення неправдивих даних на карту укриттів, і стверджує, що цю інформацію було надано головами районів, вона підтверджена документально.

Читайте також: Цьогоріч Київ виділить на безпеку та оборону понад 1,1 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 1 червня російські війська обстріляли Київ ракетами, всі знищила протиповітряна оборона.

Внаслідок ракетного удару постраждали 19 людей, троє з них загинули, зокрема 9-річна дівчинка.

ЗА словами очевидців, люди прибігли вночі до укриття в поліклініці, але їм не відчинили.

1 червня у Києві були затримані троє посадовців райдержадміністрації та охоронець медзакладу. Їм оголосили підозру.

Фото: KSF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-