Журналістам показали знайдені під Києвом уламки винищувачів часів Другої світової

Журналістам показали знайдені під Києвом уламки винищувачів часів Другої світової

Фото, відео
Укрінформ
Київська міська військова адміністрація організувала показ журналістам уламків британських винищувачів часів Другої світової війни, які були знайдені поблизу столиці.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба КМВА, передає Укрінформ.

“Уламки «лендлізівських» британських винищувачів "Гаррікейн" ("Ураган") часів Другої світової війни стали доступними українським журналістам. КМВА організувала для ЗМІ преспоказ нещодавно знайдених артефактів”, - йдеться в повідомленні.

Начальник КМВА Сергій Попко зауважив, що журналісти мали змогу не лише зняти рештки винищувачів, а й отримати фахові коментарі, зокрема про важливість для оборони та визволення української землі від фашистів авіаційної техніки, яку США та Велика Британія передавали СРСР за лендлізом.

"Символічно, що просто зараз Україна так само очікує і лендліз, і, особливо, винищувальну авіацію для визволення нашої держави від фашистів сучасності – рашистів», - наголосив Попко.

Читайте також: На ділянках Каховського водосховища виявляють боєприпаси навіть часів Другої світової

Як повідомляв Укрінформ, під Києвом знайшли закопані в лісі рештки восьми британських винищувачів "Гаррікейн" ("Ураган") часів Другої світової війни. Вони були частиною пакета союзницької військової підтримки СРСР, яку оплачували США за так званою схемою лендлізу.

Подібне законодавство використовується сьогодні урядом США для надання військової допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-