На ділянках Каховського водосховища виявляють боєприпаси навіть часів Другої світової

На ділянках Каховського водосховища виявляють боєприпаси навіть часів Другої світової

Укрінформ
Акваторія Каховського водосховища забруднена боєприпасами, зокрема і часів Другої світової війни - за один день вибухотехніки здійснили п'ять контрольованих підривів.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

"На ділянках Каховського водосховища виявляють боєприпаси, зокрема навіть часів Другої світової війни. Про це стало відомо під час зустрічі міністра внутрішніх справ України, керівника робіт з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС російськими терористами Ігоря Клименка з Андрієм Селецьким - начальником Нововоронцовської селищної військової адміністрації", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На морське узбережжя Одещини винесло дві річкові міни

У МВС зазначили, що окремою небезпекою є вибухонебезпечні предмети. 10 червня вибухотехніки провели 5 контрольованих підривів. Доступ до узбережжя для цивільних суворо заборонений.

Крім того, зазначили в МВС, через постійні обстріли російськими військами акваторія водосховища забруднена сучасними боєприпасами.

Читайте також: Підпілля встановлює особи безпосередніх учасників підриву Каховської ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Унаслідок цього теракту сталося затоплення територій Херсонської і Миколаївської областей. Натомість рівень води у Каховському водосховищі знизився до 9,1 м, при нормі 16,5 м. Нижче Каховської ГЕС стрімка течія піднімає з ґрунту міни та нерозірвані боєприпаси, вони дрейфують Дніпром і непередбачувано можуть розірватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-