Змова на будівництві Подільського мосту: АМКУ відстояв у суді рішення проти компанії «Форма»

Змова на будівництві Подільського мосту: АМКУ відстояв у суді рішення проти компанії «Форма»

Укрінформ
Верховний Суд відмовив у задоволенні касаційної скарги ТОВ «Форма» у справі про визнання протиправним та скасування рішення Антимонопольного комітету про штраф за змову під час будівництва Подільського мосту у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що у жовтні 2021 року комітет оштрафував на 1 747 479 грн ТОВ «Форма» за змову із ТОВ «Еко-Буд-Трейд» під час двох закупівель: "будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві. Від дамби Русанівських садів до бульвару Перова - генпідрядні роботи" та "будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві".

Замовником закупівель було КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва».

Комітет довів, що між відповідачами були наявні тісні контакти та вони погоджували свою поведінку під час участі у закупівлях. Зокрема, були зафіксовані сталі господарські відносини, відповідачі входили до системи дистанційного банківського обслуговування із використанням однієї і тієї ж ІР-адреси та з одного пристрою, звітували до органів Державної податкової служби з однієї ІР-адреси, вказували однакові реєстраційні дані під час створення електронних адрес, діяли синхронно під час участі в процесі конкурсних торгів тощо.

Читайте також: Розкрадання на будівництві Подільського мосту: слідству вдалося повернути ₴1,5 мільйона

В АМКУ нагадують, що Північний апеляційний господарський суд та Господарський суд міста Києва раніше також визнали правомірність рішення АМКУ у цій справі. 

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2022 року Антимонопольний комітет України викрив змову компаній "Форма" та "Укрбуд" під час п'яти закупівель послуг із будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-