Кличко зустрівся з мером Гамбурга і обговорив допомогу Києву

Кличко зустрівся з мером Гамбурга і обговорив допомогу Києву

Фото
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко під час зустрічі з мером Гамбурга Петером Ченчером обговорив подальшу допомогу німецьких партнерів українській столиці.

Як передає Укрінформ, про це Кличко повідомив у Фейсбуці.

За словами Кличка, під час зустрічі він “подякував за підтримку та допомогу Гамбурга українській столиці. Та домовився про подальшу співпрацю".

"І вже сьогодні на шляху до Києва три міських автобуси, які надав нам Гамбург”, - зазначив мер.

Як зауважив Кличко, “українська столиця потребує збільшення рухомого складу міського транспорту та спецтранспорту для комунальних служб. І будемо вдячні за подальшу таку допомогу”.

Кличко обговорив з мером Гамбурга допомогу Києву / Фото: Віталій Клічко

Також сторони “обговорили допомогу німецьких партнерів у забезпеченні Києва системами зв‘язку для екстрених випадків (у разі вимкнень світла). Вони необхідні сьогодні, зокрема для станцій швидкої допомоги, рятувальників, комунальних служб. І дуже важливе для нашого міста - питання безпеки його жителів”.

“Київ потребує обладнання для новітньої системи оповіщення, яку ми вже почали встановлювати. Йдеться про систему для оголошення повітряної тривоги. Щоб розвинути цю систему, нам необхідно більше приладів, які працюють автономно, коли немає світла. Прикладом системи, яку Київ встановлює зараз, є, зокрема німецька. Мер Гамбурга запевнив у подальшій допомозі Києву - як в нинішніх найгостріших потребах, так в в майбутній відбудові столиці України”, - підкреслив Кличко.

Читайте також: Кличко назвав найскладніший місяць для Києва під час повномасштабного вторгнення

Також мер Києва поспілкувавався з німецькими ЗМІ і закликав німецьку владу і німецьке суспільство до подальшої підтримки України та надання всієї необхідної допомоги.

Кличко нагадав, що “Київ та Гамбург стали стратегічними партнерами та домовилися про підтримку в кризові часи й підписали Угоду заради солідарності та майбутнього 24 квітня 2022 року”.

Як повідомляв Укрінформ, Київ отримав від німецьких та польських партнерів чотири нові сучасні пожежні автомобілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-