Ані масок, ані питної води: Зеленський дорікнув владі Києва організацією ходи УПЦ МП

Ані масок, ані питної води: Зеленський дорікнув владі Києва організацією ходи УПЦ МП

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що столична влада не організувала належної комунікації з віруючими під час масових заходів УПЦ МП, приурочених до 1033-ї річниці Хрещення Київської Русі-України.

Про це він сказав на пресконференції в рамках Всеукраїнського форуму "Україна-30. Децентралізація", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора у нас була хода у Києві. 55 тисяч людей. Я розумію, що це свято, але від київської громади, від київської влади я не бачив комунікацій. Всі бояться комунікувати і не хочуть людям прямо сказати: будьте обережні. 55 тисяч людей. Це люди здебільшого похилого віку, вони мали бути обережними, вони мали бути хоча б усі в масках. Хоча б так. А я масок там не бачив", - заявив Зеленський.

Читайте також: «Тисячі років і один знак»: Зеленський привітав українців із Хрещенням Київської Русі

Він констатував, що людей організовано привозили на масові заходи і не забезпечили при цьому навіть масками і питною водою, не поцікавились, де вони ночують.

"Невже так складно забезпечити їх масками? Під Києво-Печерською лаврою люди взагалі ночували. Це все мало бути організовано. Свято має бути таке, коли люди не плачуть. Тому треба було комунікувати, де люди ніч проводять, щоб всі були в масках. Навіть питної води у них не було", - зауважив Президент.

Читайте також: Хресна хода УПЦ МП: замість духовних бесід і повчань – маніпуляції й пропаганда

Зеленський підкреслив, що на рівні центральної влади все це організувати неможливо, а тому тут знову виникає "питання децентралізації і великої відповідальності місцевої влади".

Як повідомляв Укрінформ, у столиці 27 липня пройшли масові заходи, приурочені до 1033-ї річниці Хрещення Київської Русі-України. За даними поліції, у них взали участь понад 55 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-