Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Хресна хода УПЦ МП: замість духовних бесід і повчань – маніпуляції й пропаганда

Хресна хода УПЦ МП: замість духовних бесід і повчань – маніпуляції й пропаганда

Укрінформ
Після перегляду Хресної ходи Московського патріахату стає якось сумно, що таке можливе в незалежній Державі

Годину дивився трансляцію Хресної ходи духовенства і вірян РПЦвУ. Сподівався почути щось корисне про житіє святого князя Володимира, про хрещення Руси-України, духовні бесіди. Натомість – постійне вбивання у голови глядачів тез про «наш народ», «один народ», просто нечувана злість до постаті Вселенського Патріарха Варфоломія, обливання брудом його, Предстоятеля Православної церкви України, вірян і духовенства, «розкол», «неканонічність», «Томос не такий», все не таке, одна Церква правильна і Божа – «УкрАінская православная Церковь».

Після перегляду Хресної ходи, яку коментували як українською так і російською мовами, стає якось сумно, що таке можливе в незалежній Державі. І що багато людей «ведуться» на ці маніпуляції. Пропаганда і бажання посіяти ненависть між українцями колосальна. Замість духовних бесід і повчань – виконання партійних настанов. Ось такі відчуття.

Але все ж і одним з приємних моментів цього дня варто поділитися. Від ранку багато священників і вірян Московського патріархату ходили по території Михайлівського Золотоверхого монастиря, заходили у храм, молились. Розглядали і фотографували. Краєм вуха почув діалог між вірянями: «А здесь хорошо. Никто не гонит. И так красиво».

Сподіваємось і молимось, що за молитвами святого князя Володимира, хрестителя Руси-України, здоровий глузд і Божа правда переможуть, злі язики позасихають, а ми – об‘єднаємось навколо Київського престолу, щоб єдиними устами і єдиним серцем Бога славИти.

*  *  *

Візит Вселенського Патріарха Варфоломія до України. Києво-Печерська лавра, 2008 р.

На головній світлині – віряни Московського Патріархату по дорозі до Києво-Печерської лаври несуть свої молитви до святого князя Володимира, 27 липня 2021 р.

Іван Сидор
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-