Лікарні Києва готують до третьої хвилі пандемії - можуть розгорнути 5,5 тисячі COVID-ліжок

Лікарні Києва готують до третьої хвилі пандемії - можуть розгорнути 5,5 тисячі COVID-ліжок

Укрінформ
Близько 5,5 тис. ліжок у столичних медзакладах зможуть розгорнути для прийому хворих на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це сказала заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час інспекції закладів охорони здоров'я, включених до другої хвилі госпітальних баз прийому хворих на СOVID-19, повідомляє КМДА.

"Столиця готується до третьої хвилі епідемії COVID-19. Наразі близько 5,5 тисячі ліжок медичні заклади столиці готові розгорнути для прийому хворих на COVID-19", - повідомила вона.

Старостенко нагадала, що саме керівники лікарень другої хвилі мають підготувати медичні заклади для прийому хворих під час третьої хвилі епідемії. «Першочергове завдання для нас – перевірити готовність закладів охорони здоров’я до нових викликів: їх забезпечення централізованим киснем, медикаментами та засобами індивідуального захисту. Ми повинні бути впевненими, що всі госпітальні бази матимуть змогу надавати якісну медичну допомогу як дорослим пацієнтам, так і дітям», – зазначила вона.

Читайте також: У Києві за добу виявили 232 випадки коронавірусу

У рамках інспекції Старостенко відвідала Київську міську дитячу лікарню № 1 (КМДЛ № 1), яка увійшла до другої хвилі госпітальних баз для госпіталізації хворих на COVID-19. «Нині у лікарні для прийняття дітей, хворих на коронавірусну хворобу, визначено 45 ліжок, що повністю забезпечені централізованим киснем. Із них – 4 реанімаційних, з апаратами ШВЛ та пульсоксиметрами для надання невідкладної допомоги зі штучної вентиляції легень. Від початку пандемії заклад пролікував 352 дитини, хворих на COVID-19», – зазначила Старостенко.

У КМДА нагадали, що у столиці визначено дві хвилі госпітальних баз для прийому хворих на COVID-19: до першої хвилі включено 15 закладів, до другої – ще 7.

КМДЛ № 1 розрахована на 360 ліжок. За минулий рік у закладі було проліковано майже 9,5 тис. дітей, проведено 2728 оперативних втручань, проконсультовано понад 20 тис. дітей у консультативній поліклініці.

Як повідомлялося, Київ починає готуватися до третьої хвилі епідемії СOVID-19.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-