Кличко пояснив, чому прохання маршрутників зупинити роботу – маніпуляція

Кличко пояснив, чому прохання маршрутників зупинити роботу – маніпуляція

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко вважає маніпуляцією намір Асоціації перевізників Києва та Київської області звернутися до влади столиці офіційно заборонити роботу маршруток.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Це виглядає так – мовляв, забороніть, будь ласка, нам працювати, бо ми маємо збитки. Так сьогодні, наприклад, весь комунальний транспорт в місті Києві – дотаційний. Він – не прибутковий. Приватні ж маршрутки – це транспорт приватних перевізників. Вони повинні вирішувати на свій власний розсуд чи працювати їм. А вимагати заборони маршрутних перевезень – це маніпуляція», – сказав Кличко.

Відповідаючи на запитання, що робитиме місто, якщо все ж таки приватні перевізники припинять роботу, Кличко наголосив, що звертався і продовжує звертатися до киян, аби вони, в умовах суворих обмежень, користувалися громадським транспортом тільки за крайньої потреби.

Читайте також: Кличко сказав, коли у Києві можуть ввести локдаун і зупинити транспорт

Він додав, що наразі увесь комунальний громадський транспорт столиці працює на маршрутах.

«Але, якщо ситуація буде погіршуватись і дійде до критичної межі, я не виключаю, що ми будемо змушені обмежити і рух транспорту», – сказав Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, Асоціація перевізників Києва та Київської області розглядає можливістьзупинити роботу маршрутних таксі до 9 квітня через нерентабельність цих перевозок в умовах жорстких карантинних заходів та постійні конфлікти з пасажирами. Перевізники будуть просити київську міську владу взагалі зупинити роботу автобусних маршрутів у режимі маршрутного таксі.

Читайте також: Медицині в Києві загрожує колапс, якщо не посилити карантин — Кличко

У зв’язку із погіршенням ситуації із захворюваністю на коронавірус у столиці комісія із надзвичайних ситуацій міста Києва 18 березня ухвалила рішення про запровадження суворих карантинних обмежень з 20 березня до 9 квітня. Проте вирішили, що громадський транспорт у столиці під час посиленого карантину має працювати, але з урахуванням карантинних правил та обмежень. Зокрема, дозволено перевезення пасажирів в кількості більшій ніж 50% місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу і визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-