Кличко сказав, коли у Києві можуть ввести локдаун і зупинити транспорт

Кличко сказав, коли у Києві можуть ввести локдаун і зупинити транспорт

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко закликав киян користуватися громадським транспортом тільки за крайньої потреби.

Про це він сказав на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми добилися того, щоб під заборону не потрапив громадський транспорт. Він працює за визначеним регламентом і з дотриманням норм безпеки. З наповненістю не більше 50 відсотків місць, що передбачені технічною характеристикою транспортного засобу. І тут би я хотів наголосити. Громадський транспорт під час карантину працює виключно для тих пасажирів, які добираються на роботу чи в невідкладних справах", - сказав Кличко.

Читайте також: Київ поки не зупинятиме громадський транспорт

Він зазначив, що рішення не зупиняти громадський транспорт продиктоване необхідністю добиратися на роботу людям, які працюють на критично важливих підприємствах столиці.

"Якщо ситуація не поліпшиться, і міська влада, і уряд будуть ухвалювати рішення щодо зупинки громадського транспорту в столиці, тоді буде дуже жорсткий локдаун. Але ми всі пам’ятаємо, яке обурення викликало таке рішення рік тому. Коли не працювало метро, а наземний транспорт перевозив тільки пасажирів за спецперепустками", - додав Кличко.

Читайте також: У Києві за добу - найбільше смертей від коронавірусу з початку пандемії

Як повідомлялося, столиця не зупинятиме роботу громадського транспорту на період суворого карантину, проте він працюватиме з суворим дотриманням протиепідемічних норм.

У Києві за минулу добу зафіксовано 1 300 випадків захворювання на коронавірус. Загалом у столиці захворіли 155 336 осіб.

В Україні за минулу добу, 23 березня, зареєстрували 14 174 нові випадки COVID-19, госпіталізовані 5 438 осіб, померли 342 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-