Благодійники подарували робота-хірурга Da Vinci Si дитячій лікарні у Львові

Благодійники подарували робота-хірурга Da Vinci Si дитячій лікарні у Львові

Фото
Укрінформ
У львівській лікарні святого Миколая з’явився робот-хірург Da Vinci Si. Це сучасна роботизована система для оперативної допомоги дітям.

Про це повідомляє Львівська міськрада, передає Укрінформ.

Благодійники подарували робота-хірурга Da Vinci Si дитячій лікарні у Львові / Фото: ЛМР

«У нас вже три роки працює роботизована хірургія - з роботом Da Vinci ми оперували в лікарні святого Пантелеймона і дітей, і дорослих. Ми зробили найбільшу кількість операцій дітям у Східній Європі - 40, не рахуючи дорослих. Але це будо дискомфортно постійно перевозити діток з лікарні святого Миколая у лікарню святого Пантелеймона на операцію і тоді транспортувати їх назад. І ми завжди мріяли, щоб один робот Da Vinci був для дорослих, і один – для дітей. Компанія Meest Express нам допомогла в цьому, і тепер ми маємо два Da Vinci», - розповів генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

Вартість роботизованої системи разом із доставкою становила $200 тисяч.

Читайте також: У Львові лікарі врятували дитину з пухлиною печінки вдвічі більшою за сам орган

Зазначається, що завдяки Da Vinci Si, адаптований під операцію навіть новонароджених малюків, кількість втручань планують збільшити вдвічі – тобто до сотні на рік.

Серед переваг роботизованої хірургії Da Vinci називають швидше одужання після найскладніших операцій. А також мінімізацію втрати крові, ризику пошкодження оточуючих органів, зберігання з максимальною точністю нервових волокон, артерій та вен, що дозволяє запобігти ускладненням. Прооперованих за допомогою робота пацієнтів можна виписувати на 2-3 день після втручання.

Як повідомляв Укрінформ, 30 січня 2024 року кардіохірурги лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова зробили першу в Україні операцію на серці із застосуванням робота Da Vinci, врятувавши чоловіка з передінфарктним станом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-