У Львові щелепно-лицеві хірурги США та України прооперують дітей зі складними вадами

У Львові щелепно-лицеві хірурги США та України прооперують дітей зі складними вадами

Укрінформ
У львівському Центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит» топові дитячі щелепно-лицеві хірурги України і США допоможуть пацієнтам з найскладнішими розщілинами губи і піднебіння.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба лікарні, передає Укрінформ.

«Їх збирали з усієї України. Тривалий час цим діткам не могли допомогти удома, але лікарі не залишили їх наодинці з хворобою і знайшли вихід - запросили провідних дитячих щелепно-лицевих хірургів зі США до Львова, щоб виправити ці дефекти з допомогою останніх досягнень реконструктивної мікрохірургії», - йдеться у повідомленні.

З 26 лютого до 1 березня – топові дитячі щелепно-лицеві хірурги України і США будуть консультувати та оперувати дітей з найскладнішими вадами щелепно-лицевої ділянки. Серед пацієнтів – діти з вродженими дефектами, рідкісними генетичними синдромами, асоційованими з розщілинами П’єра Робена, Денді-Уокера, Тріччера-Коллінза та ін

Зазначається, що до Львова спеціально приїде американська хірургиня українського походження Оксана Джексон, авторитетна спеціалістка з реконструктивної мікрохірургії, співдиректорка Програми з лікування розщілин губи та піднебіння у дитячій лікарні Філадельфії (Children's Hospital of Philadelphia).

З української сторони будуть хірурги НДСЛ «Охматдит» (Київ) (НДСЛ Охматдит), НМУ імені О.О. Богомольця, дитячої клінічної лікарні № 7 Києва і львівського Міжрегіонального центру дитячої щелепно-лицевої хірургії на базі Центру дитячої медицини (Міжрегіональний центр лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння).

Читайте також: У Сумах завдяки трансплантації одразу четверо хворих отримали шанс на життя

На консультацію до Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» запрошують пацієнтів, у яких розщілина губи й піднебіння або генетичні синдроми.

«Лікарі вже відібрали пацієнтів для складних реконструктивних операцій на обличчі. А усіх діток, які потребують операцій, обов’язково проконсультують і запланують операції під час наступних візитів колег зі США. Усі хірургічні втручання і консультації для маленьких українців – безкоштовні», - додають у медзакладі.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» польські та українські хірурги вперше в Західній Україні виконали складну операцію однорічній дитині із рідкісною вродженою вадою гортані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-