Доброчинці Франції погодились допомогти прикарпатським медзакладам, де лікують військових

Доброчинці Франції погодились допомогти прикарпатським медзакладам, де лікують військових

Укрінформ
В Івано-Франківській ОВА підписали меморандум з представниками Франції, які погодились допомогти з обладнанням та медикаментами лікарням. Першочергово їх отримають лікарні, де приймають військових.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, відповідаючи на запитання про забезпечення медзакладів, де лікують військових.

«Ми підписали меморандум з представниками Франції з метою підсилити наші медзаклади. Йдеться про сучасне медичне обладнання, багатофункціональні ліжка та необхідні медикаменти. Першочергово допомогу отримають заклади, де лікують військових», - повідомила Онищук.

За її словами, в Івано-Франківській області створені 16 стаціонарних реабілітаційних відділень, які приймають захисників. Загалом, реабілітаційні послуги в області надає 21 медичний заклад.

«Моя позиція – медицину в області треба максимально підсилювати. Приємно, коли голови громад теж про це дбають. Адже у наших лікарнях сьогодні отримують медичні послуги військові з усієї України, і їх харчування в медзакладах, наявність потрібних ліків, забезпечення для діагностики та лікування - це питання, які ми постійно тримаємо на контролі і залучаємо для цього благодійників», - запевнила Онищук.

Читайте також: На Закарпатті побудували перший в області реабілітаційний центр

Вона додала, що на черзі в області відкриття реабілітаційного відділення у Косівській лікарні та забезпечення обладнання для діагностики у Прикарпатському онкоцентрі, перинатальному центрі та ОКЛ, де медичні послуги отримують військові.

Як повідомляло агентство, японська благодійна організація передала для Сокирянської лікарні на Буковині сучасне медичне обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-