На Закарпатті побудували перший в області реабілітаційний центр

На Закарпатті побудували перший в області реабілітаційний центр

Відео
Укрінформ
У Мукачеві побудували сучасний реабілітаційний центр для військових, заклад зможе приймати до 70 пацієнтів за добу.

Про це повідомили у Фейсбуці Мукачівської міської ради, передає Укрінформ. 

"У Мукачеві побудували сучасний реабілітаційний центр для захисників та захисниць - це перший спеціалізований реабілітаційний центр для захисників у області. Він відповідає європейським стандартам та оснащений унікальним обладнанням. Центр надасть комплексну реабілітаційну допомогу бійцям, зможе приймати до 70 пацієнтів на добу", - повідомив начальник центру Андрій Федосенко.

Для будівництва центру для військових було розроблено відповідну міську програму, проєкт вдалося реалізувати повністю завдяки фінансуванню міської влади Мукачева. 

Зазначається, що ремонтно-будівельні роботи тривали близько 9 місяців, робили реконструкцію вже існуючих будівель. Загалом фінансування всіх робіт проведені коштом міської влади - понад 30 млн грн. Також коштом місцевого бюджету придбали реабілітаційне обладнання на суму 4 мільйони гривень.

У центрі є три зали та басейни. Загалом центр надаватиме комплексну допомогу військовим із різними видами травм, ураженнями опорно-рухової, нервової систем та соматичними дисфункціями.

Наразі у центрі вже проходять реабілітацію перші пацієнти.

Читайте також: У Дніпрі завершують облаштування реабілітаційного центру

Згодом, після того, як його доукомплектують, центр запрацює на повну потужність.

Як повідомляв Укрінформ, в обласному центрі Закарпаття восени стартувало будівництво реабілітаційного центру "4.5.0. Recovery centre Transkarpatia" для військових. Центр будують на базі колишнього пологового будинку міста Ужгорода за сприяння міжнародних партнерів. Його реконструюють за відповідними стандартами з можливістю виконувати складні операції, протезування, фізичне та психоемоційне відновлення військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-