З початку війни більш як 3000 українських пацієнтів отримали допомогу в лікарнях ЄС

З початку війни більш як 3000 українських пацієнтів отримали допомогу в лікарнях ЄС

Укрінформ
Більш як 3000 пацієнтів з України, які мають важкі хронічні захворювання або були поранені, отримали медичну допомогу в країнах ЄС за час з початку російського вторгнення.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської комісії.

«Європейський Союз здійснював регулярну медичну евакуацію українських пацієнтів, які мали хронічні хвороби або були поранені в ході російської агресивної війни проти країни. На сьогодні більше 3000 українських пацієнтів були перевезені для отримання спеціалізованої допомоги у лікарнях по всій Європі через Механізм цивільного захисту ЄС», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, українські пацієнти отримали необхідне лікування у медичних закладах 22 країн: Австрії, Бельгії, Хорватії, Чеської Республіки, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Угорщини, Ірландії, Італії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії та Швеції.

Евакуація українських пацієнтів відбувалася через європейський медичний хаб у польському місті Ряшів, де люди отримували цілодобовий медичний нагляд перед подальшою подорожжю до згаданих європейських країн.

Читайте також: Американські благодійники презентували проєкт будівництва в Україні лікарень швидкої допомоги

«Ми не можемо закривати очі на те жахіття, з яким українці вимушено стикаються кожного дня. Росія продовжує свої безумні атаки проти цивільної інфраструктури України, включаючи лікарні. В цих умовах надання надзвичайної допомоги для України є більш критичним, ніж будь-коли раніше. Сьогодні ми досягли показника у 3000 українських пацієнтів, які прибули у лікарні по всій Європі. Висловлюю вдячність всім 22-м країнам, які відкрили свої лікарні для цих пацієнтів. Разом ми рятуємо життя людей», - зазначив з цього приводу єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич.

Як вже повідомлялося, з початку російської агресії проти України Європейський Союз продовжує надавати Україні суттєву політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу. З початку російського вторгнення обсяг допомоги, яка була надані Україні Європейським союзом та від його країн-членів сягнула майже €85 мільярдів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-