На Миколаївщині відкрили лікувально-діагностичний центр

На Миколаївщині відкрили лікувально-діагностичний центр

Фото
Укрінформ
У Миколаївській області за підтримки міжнародних партнерів відкрили модульний лікувально-діагностичний центр у Березанській громаді.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Миколаївської ОВА.

«У Березанській громаді відкрився модульний лікувально-діагностичний центр, який може приймати до 200 пацієнтів на день. Його оснащено сучасним медичним та лабораторним обладнанням. Зокрема, обладнано кабінети для 18 медичних спеціалістів: функціональної діагностики (ЕКГ, ЕЕГ, УЗД тощо), лабораторних аналізів, кабінету терапевта, ЛОРа, офтальмолога, гінеколога, хірурга, маніпуляційного та консультаційного кабінетів, фізіотерапії», - розповіли у пресслужбі.

Реалізація проєкту загальною вартістю 60 мільйонів гривень стала можливою завдяки допомозі GIZ Ukraine в рамках проєкту «EU4ResilientRegions - Спеціальної програми підтримки України», яка співфінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини.

У пресслужбі зазначили, що з роботою центру ознайомився заступник начальника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров.

Читайте також: МОЗ нагадує, що вимагати гроші у пацієнта - злочин

«Для автономності модульний центр оснащено системою водопостачання, сонячною електростанцією та дизельним генератором. Працює система мікроклімату та забезпечено доступ до приміщень для людей з інвалідністю. Крім того, він оснащений сучасним медичним та лабораторним обладнанням, тож це допоможе суттєво покращити якість надання спеціалізованої медичної допомоги мешканцям громади. Більше того, його автономність стане суттєвим аргументом доступності медичної допомоги, враховуючи виклики військового часу», - сказав заступник начальника ОВА.

Він також подякував за якісне виконання проведених робіт підрядним організаціям, що долучилися до виконання проєкту, та органам місцевого самоуправління на чолі з головою громади Валерієм Хоміцьким.

Читайте також: Уряд виділив на галузь трансплантації додаткові 212 мільйонів гривень

За словами Гранатурова, це вже не перший вдало реалізований спільний із міжнародними партнерами проєкт. Тому така співпраця буде продовжуватися, адже Миколаївщина зацікавлена у подальшому розвитку співробітництва, причому не лише у медичній сфері, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Вознесенській громаді на Миколаївщині відкрито Жіночий центр працевлаштування за підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine.

Фото: пресслужба Миколаївської ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-