Команда хірургів з України та Франції реконструювала лицевий скелет 18-річному хлопцю

Команда хірургів з України та Франції реконструювала лицевий скелет 18-річному хлопцю

Фото
Укрінформ
Паризько-львівська команда хірургів повністю реконструювала лицевий скелет хлопцю з Кропивницького, який мав вроджену ваду.

Про це повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Обличчя склали, немов кубики лего: паризько-львівська команда хірургів повністю реконструювала лицевий скелет хлопцю з Кропивницького. Операція відбулася під час першої місії до нашого Центру дитячої медицини, лікарні "Охматдит" у рамках декларації про співпрацю між міністерствами охорони здоровʼя України і Франції", - йдеться у повідомленні.

Павлу з Кропивницького майже 18 років. Хлопець народився з двобічним незрощенням губи і піднебіння, у ранньому дитинстві йому виправили цю ваду за кордоном. Але після втручань верхня щелепа хлопця відставала у розвитку, була дуже маленька і менша від нижньої. Це не лише естетичний дефект, це і неправильне співвідношення щелеп, яке завдавало Павлу клопотів з мовленням і жуванням. Також відбувалося порушення прикусу.

Павло став одним із перших пацієнтів, якого записали на реконструктивну операцію до Романа Хонсарі з Парижа у рамках першої місії французьких черепно-лицевих і реконструктивних хірургів.

Щоб покращити мовлення, Павлу треба було виконати серйозну реконструктивну операцію - бімаксилярну остеотомію. Це ортогнатична операція, яка дозволяє висунути верхню щелепу допереду, а нижню - дозаду і вкоротити піднебіння.

Команда хірургів з України та Франції реконструювала лицевий скелет хлопцю з Кропивницького / Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Команда використала 3D-моделювання обличчя. Наші лікарі склали Павлові лицевий скелет.

Читайте також: У Франківську провели чотири унікальні операції з реанімації обличчя військовим

Фактично це було чотири операції в одній: остеотомія верхньої щелепи (її посунули вперед); остеотомія нижньої щелепи (її посунули назад); геніопластика - реконструкція підборіддя; кісткова пластика - закриття дефекту альвеолярного відростка у ділянці розщілини власною кісткою з підборіддя.

У Павла повністю змінилося обличчя. Зараз воно стало пропорційним і симетричним, це помітно навіть попри післяопераційний набряк.

Операційна команда: Роман Хонсарі, Христина Погранична, Роман Огоновський, Андрій Міськів, анестезіологічний супровід - Володимир Міщук.

Як повідомляв Укрінформ, у Кропивницькому лікарі Обласного клінічного онкологічного центру видалили жінці десятикілограмову пухлину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-