У Франківську провели чотири унікальні операції з реанімації обличчя військовим

У Франківську провели чотири унікальні операції з реанімації обличчя військовим

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську міжнародна місія хірургів Face the Future провела 4 унікальні операції для військових. З кістки ребра хірурги формували втрачені органи обличчя.

Про це у Фейсбуці повідомляє Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОВА, передає Укрінформ.

«Під час місії команда лікарів також провела 4 унікальні операції з відновлення носів для пацієнтів, яким їх відірвало під час поранення. Для цього реконструктивні хірурги під час першого етапу пересадили кістку з ребра та шкіру з лоба й щоки. Другий та третій етапи хірургічних втручань виконали хірурги КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради: вони розʼєднали судинну ніжку, що сполучала пересаджену частину носа, та сформували правильну форму органу», - зазначають у департаменті ОДА.

Тут зауважили, що завдяки цим унікальним операціям військові знову вільно почали дихати, їм повернули естетику обличчя.

«Після оперативних втручань пройшов вже місяць. Післяопераційні рани загоюються, а на обличчі видні чудові результати операцій. Зараз майже всі військові вже виписані з лікарні: хтось повернувся на службу, хтось – додому», - запевняють в департаменті.

Читайте також: У Франківську німецькі хірурги виконали п’ять надскладних операцій для військових

Зазначається, що унікальні операції провела команда реконструктивних хірургів з Канади, Америки та України в рамках міжнародної місії Face the Future, яка відбулась у жовтні. Загалом фахівці оперували 32 українців, які отримали травми під час війни.

Як повідомляло агентство, у Національному реабілітаційному центрі "Незламні" у Львові американські хірурги місії Face to Face погодились оперувати військового, який через тяжке поранення втратив нижню щелепу.

Фото: Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-