У Вінниці через гепатит А в лікарнях перебувають 174 людини, 25 - одужали

У Вінниці через гепатит А в лікарнях перебувають 174 людини, 25 - одужали

Укрінформ
Через спалах гепатиту А у лікарнях Вінниці перебувають 174 особи, 25 - одужали.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"На стаціонарному лікуванні з підтвердженим діагнозом сьогодні перебуває 174 пацієнти, серед них – 29 дітей. Ще 25 пацієнтів одужали, їх виписали з медзакладів", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ поінформували, що в область доставили 1060 доз вакцини проти гепатиту А для щеплення медичних працівників, які працюють в лікарнях з хворими на гепатит А, працівників екстреної медичної допомоги та фахівців громадського здоровʼя, задіяних у ліквідації спалаху.

Читайте також: Випадки вірусного гепатиту А, окрім Вінниці, виявили ще в п'яти громадах - ОВА

Окрім того, щеплення також передбачені для близького оточення пацієнтів з підтвердженим діагнозом, зокрема сімей, які проживають спільно, або близьких, з ким контактували напередодні захворювання.

Додатково у Вінницю доставлено ще 1100 доз вакцин від гепатиту А, які будуть використовуватися для щеплення дітей та вакцинації в закритих колективах.

Попередньо розглядаються 4 різні джерела інфекції, які могли призвести до спалаху вірусного гепатиту А на Вінниччині. Кожен з факторів опрацьовується паралельними командами з широким лабораторним контролем. Також лікарі додатково опитують пацієнтів з підтвердженими діагнозами та уточнюють зв’язки, які вказують на спільне джерело інфікування.

Читайте також: Спалах гепатиту А: Кузін припускає, що об'єднуючим фактором можуть бути продукти і питна вода

Як повідомлялося, 24 жовтня у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А в одному із районів міста. 25 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала спалах захворювання на вірусний гепатит А надзвичайною ситуацією.

28 жовтня на Вінниччину прибула команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним, аби вивчити ситуацію на місці та вжити всіх необхідних заходів для встановлення джерела інфікування. До роботи на місці залучені всі служби фахівців Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, група оперативного реагування Центру громадського здоров’я України: лікарі-епідеміологи, фахівці з лабораторної діагностики, біобезпеки та біозахисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-