Випадки вірусного гепатиту А, окрім Вінниці, виявили ще в п'яти громадах - ОВА

Випадки вірусного гепатиту А, окрім Вінниці, виявили ще в п'яти громадах - ОВА

Укрінформ
Випадки вірусного гепатиту А, окрім Вінниці, виявили ще в п'яти громадах.

Про це у Фейсбуці повідомляє Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА, передає Укрінформ.

«Кількість випадків захворювання на гепатит А збільшується. Поодинокі випадки захворювання зареєстрували й у інших територіальних громадах Вінниччини. Захворювання на гепатит виявили у Могилів-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, пацієнти перебувають у інфекційних відділеннях медичних закладів громад. 

Зазначається, що наразі найбільше пацієнтів з вірусним гепатитом А госпіталізовані у Клінічному центрі інфекційних хвороб: 89 з підтвердженим діагнозом та 12 - з підозрою. У міській клінічній лікарні перебуває один пацієнт із підтвердженим діагнозом та один з підозрою. У дитячій обласній інфекційній лікарні - 23 дитини, у яких підтвердили діагноз, та троє з підозрою. 

Стан усіх хворих оцінюється як середнього ступеня важкості.

Як повідомлялось, упродовж минулих вихідних у Вінниці працювала команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним. Відпрацьовували всі можливі причини спалаху вірусного гепатиту А на Вінниччині. На підставі проведених епідрозслідувань визначили щонайменше чотири можливих фактори, які вказують на джерело інфекції.

Читайте також: У Вінниці через спалах гепатиту А школярі перейшли на дистанційне навчання

Згідно з даними ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», станом на вечір неділі, 29 жовтня, зафіксовано вже 206 випадків захворювання на вірусний гепатит А, в тому числі сім – за минулу добу. 174 людини перебувають на стаціонарному лікуванні. Серед захворілих – 23 учні та восьмеро студентів, також є хворі працівники закладів освіти.

Як повідомлялося, 24 жовтня у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А в одному з районів міста. 25 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала спалах захворювання на вірусний гепатит А надзвичайною ситуацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-