Україна долучиться до Коаліції шкільного харчування

Україна долучиться до Коаліції шкільного харчування

Фото
Укрінформ
Представники України взяли участь у дводенному Першому глобальному саміті Коаліції шкільного харчування. 

Як повідомляють у МОЗ, українські фахівці презентували делегатам із понад 90 країн успіхи реформи системи харчування в закладах освіти. 

Наша делегація взяла участь у перемовинах з представниками міжнародних організацій та урядів інших країн, які впроваджують національні реформи шкільного харчування. Наступним кроком для України стане членство в Коаліції. 

Під час виступу на саміті розповів заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів про впровадження реформи шкільного харчування, що розпочалася в Україні у 2020 році. Попри повномасштабну війну, за три роки вдалося створити дієвий механізм, який дозволяє кожному навчальному закладу в Україні якісно змінити підходи до харчування учнів.

“Україна поділяє філософію і цінності, які об'єднали багатьох партнерів та уряди понад 90 країн навколо однієї мети: покращення якості та зміцнення системи шкільного харчування. Навіть в умовах повномасштабної війни ми працюємо над посиленням системи контролю якості, модернізацією інфраструктури, підготовки технологічних карт страв. Ці кроки дають змогу формувати культуру здорового харчування, починаючи з кожної окремої громади, адже реформа шкільного харчування – це насамперед питання здоров’я наших дітей та майбутнього здоров’я цілої нації», - наголосив Кузін. 

Читайте також: В Одесі відкрили кулінарний хаб – готуватимуть шкільні страви від Клопотенка

В Україні затверджені нові нормативи та регламенти, змінений Порядок організації харчування в закладах освіти й дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Крім того, розроблені три технологічні моделі організації харчування в закладах освіти. Кожна школа обирає зручну для себе модель, яка допоможе забезпечити всім дітям рівний доступ до якісної їжі. 

Участь України в Коаліції та налагодження контактів з міжнародною спільнотою сприятиме залученню фінансової підтримки для основних напрямів реформи: забезпечення безоплатним харчуванням ширших категорій дітей, пришвидшення модернізації інфраструктури кухонь та їдалень шкіл і дошкільних навчальних закладів. 

Фото: МОЗ, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-