В Україні зростає захворюваність на COVID-19, за тиждень зафіксували 4000 випадків

В Україні зростає захворюваність на COVID-19, за тиждень зафіксували 4000 випадків

Укрінформ
За тиждень на COVID-19 захворіли понад 4 тисячі осіб, серед них 302 дитини, зареєстровано 9 летальних випадків від коронавірусу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми спостерігаємо стабільне базове зростання захворюваності на COVID-19. І за останній тиждень було підтверджено більше 4 тис. випадків захворювання. Якщо подивитися на тиждень раніше, то на минулому тижні ми реєстрували лише 2,5 тисячі випадків. І це лише початок епідемічного сезону. Таке зростання ми будемо реєструвати до кінця листопада і після цього вже включиться повноцінний грип", - сказав Кузін.

За його словами, зараз частіше хворіють діти віком до 17 років. Так, у Миколаївській області захворюваність зросла у 4 рази, у Вінницькій області - утричі, Харківській - майже удвічі. Загалом, як зазначив головний держсанлікар, за останній тиждень на COVID-19 захворіли 302 дитини.

Читайте також: Бустер проти COVID-19: в Україні затвердили рекомендації про додаткову вакцинацію

Також, за його словами, зростає і кількість летальних випадків.

"Якщо упродовж літнього періоду ми реєстрували лише поодинокі випадки, то за останній тиждень летальність виросла майже у 2,5 рази. Це невеликі цифри в абсолютній кількості. За останній тиждень у нас зареєстровано 9 летальних випадків, і це серед осіб віком 65 і старше років", - поінформував Кузін.

Він додав, що у світі продовжує циркулювати штам коронавірусу "Омікрон", на території Європи та України циркулює 15 різних типів штаму "Омікрон". Всі вони мають загальні характеристики - відносно легкий перебіг хвороби у вакцинованих осіб, але у людей з груп ризику, зокрема віком від 60 років, тих, хто має серцево-судинні захворювання, онкозахворювання, діабет, астму тощо, при відсутності вакцинації зростає ризик померти внаслідок ускладнень COVID-19.

Читайте також: Ігор Кузін, головний державний санітарний лікар України

Він наголосив, що людям з груп ризику необхідно обов'язково вакцинуватися, і при появі симптомів захворювання якнайшвидше звернутися до лікаря.

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ затвердило рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунізації, якими визначено, що повний курс вакцинації проти COVID-19 передбачає три щеплення - дві дози первинної вакцинації та перше бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців після первинної вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-