Понад 130 тисяч дітей надолужили пропущені щеплення проти кору - МОЗ

Понад 130 тисяч дітей надолужили пропущені щеплення проти кору - МОЗ

Укрінформ
В Україні понад 130 тисяч дітей надолужили пропущені щеплення проти кору в межах кампанії «наздоганяюча вакцинація».

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Першу дозу отримали 59 966 дітей (від 2 до 17 років) та 70 210 дітей (від 7 до 17 років) – надолужили обидва щеплення. Таким чином за майже 3 місяці з моменту старту вакцинальної кампанії 50% дітей, які з різних причин (переїзд до іншого міста, відмова батьків, інше) не отримали обовʼязкових щеплень за віком, що передбачені Календарем профілактичних щеплень та є безоплатними, надолужили щеплення", - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: МОЗ закликає батьків перевірити вакцинацію дітей від небезпечних хвороб

У МОЗ наголосили, що протягом жовтня центри контролю та профілактики хвороб у співпраці з місцевою владою мають максимально мобілізувати свій ресурс та забезпечити послугу з імунопрофілактики для дітей, які досі не отримали щеплення проти кору, а також посилити розʼяснювальну роботу щодо безпечності та важливості вакцинації серед батьків тих дітей, які не з'явилися на вакцинацію.

Так, за даними МОЗ, найвищий показник неявки на щеплення – у Черкаській, Рівненській та Львівській областях. Найнижчий – у Хмельницькій, Кіровоградській та Запорізькій.

За даними Центру громадського здоровʼя, 32% дітей, які не отримали щеплення проти кору, разом із батьками нині перебувають за кордоном. Частина батьків пояснює відмову від вакцинації форс-мажорними обставинами або відмовляються через релігійні переконання.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні у 2023 році фіксується зростання захворюваності на кір, за вісім місяців 2023 року в Україні на кір захворіло учетверо більше людей, ніж за весь минулий рік - 43 випадки (із них 21 – це діти до 17 років), проти 6 за аналогічний період минулого року.

Читайте також: МОЗ розподілило 10 тисяч доз вакцини від гепатиту А по регіонах

У липні 2023 року МОЗ оголосило кампанію "наздоганяючої вакцинації" проти кору, в межах якої пропущені щеплення мають отримати 260 тис. дітей. Сформовано 312 мобільних бригад, що вакцинують дітей в організованих колективах та у віддалених від пунктів щеплень територіях. Щоб записатись на вакцинацію до мобільної бригади або запросити її до громади чи організованого колективу, потрібно звернутися до Центру контролю та профілактики хвороб в області проживання чи за місцем тимчасового перебування.

Перше фото: Freepik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-