Львівські лікарі почали співпрацю з бельгійськими колегами у сфері дитячої трансплантації печінки

Львівські лікарі почали співпрацю з бельгійськими колегами у сфері дитячої трансплантації печінки

Фото
Укрінформ
Лікарня Святого Миколая у Львові розпочинає співпрацю з брюссельською клінікою Saint-Luc у сфері дитячої трансплантації печінки.

Про це повідомило у Фейсбуці Перше медичне об'єднання Львова, передає Укрінформ.

«Сформувати українську команду дитячої трансплантації печінки європейського зразка. Саме з такою метою Лікарня Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова розпочинає багаторічну співпрацю з Університетською клінікою Saint-Luc, яка є найбільшим медичним закладом Брюсселя. Саме там проходили навчання та підготовку одні із найвідоміших трансплантологів Європи. І нині бельгійські спеціалісти почали передавати досвід українським колегам», - йдеться в дописі.

Зазначається, що із чотириденним візитом до Лікарні Святого Миколая завітав керівник напрямку дитячої трансплантації печінки Університетської клініки Saint-Luc Реймунд Редінг. За свою багаторічну практику він виконав сотні трансплантацій, а фахівці його відділення вже допомогли кільком країнам налагодити роботу системи дитячої трансплантації на найвищому рівні.

Читайте також: У Львові хлопчику із саркомою Юїнга трансплантували кістку, надруковану на 3D-принтері

Редінг ознайомився з дитячою лікарнею Львова, оглянув дітей, хворих на такі важкі захворювання, як біліарна атрезія та портальна гіпертензія, які призводять до необхідності трансплантації печінки. Трансплантолог дав поради щодо їхнього подальшого лікування.

«Наступним етапом співпраці стане стажування спеціалістів Лікарні Святого Миколая у бельгійській клініці Saint-Luc. Його мають пройти всі, хто увійде до команди дитячої трансплантації печінки: від хірургів та анестезіологів до медичних сестер. Їх навчатимуть працювати злагоджено та за найсучаснішими європейськими протоколами», - розповіли в об'єднанні.

Як повідомляв Укрінформ, львівські трансплантологи першими в Україні задіяли для пересадки донорської нирки апарат Kidneyassist, який удвічі подовжує час можливого перебування органу поза тілом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-