Львівські медики кажуть про незвичайні ускладнення у дітей після COVID-19

Львівські медики кажуть про незвичайні ускладнення у дітей після COVID-19

Укрінформ
У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» значно збільшилася кількість пацієнтів із нехарактерними наслідками перенесеного COVID-19.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба львівського «Охматдиту», передає Укрінформ.

«Ми ще до кінця не знаємо, які будуть наслідки ковідної пандемії для людей, які ним перехворіли. Щоб у 6-місячних дітей були тромбози центральних магістральних кровоносних судин з наслідками, щоб у 8-річного хлопчика був такий важкий міокардит, що треба було ставити тимчасовий кардіостимулятор, бо саме серце було не в стані виробляти імпульси – це унікальні речі», - зазначив директор Львівської обласної клінічної лікарні Дмитро Квіт.

Про ускладнення в дітей після коронавірусу завідувач хірургічного відділення Олег Ленів та хірург Роман Ковальський написали в науково-медичному виданні.

«Колись ми не мали таких ускладнень, тому вирішили про це написати. Поступають дітки, які не мали до того ні операцій, ні втручань інших, які можуть таке провокувати. Зараз ми діагностуємо у маленьких дітей до 1 року тромби, тобто був COVID-19 у них. Це незвиклі стани. Раніше такого ми не мали. Наразі, у моїй практиці вже було двоє таких діток, у яких ми виявили на фоні COVID-19 такий діагноз», - розповів Ленів.
Читайте також: МОЗ рекомендуватиме масковий режим і після скасування карантину

За останні декілька місяців, медики «Охматдиту» стикнулися з таким ускладненням COVID-19, як лімфоторакс. Це накопичення вільної лімфатичної рідини у грудній клітці, яка витікає при пошкодженні лімфатичних судин. Таке захворювання трапляється в однієї дитини на 15 тисяч.

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня ВООЗ заявила, що COVID-19 вже не є пандемією, проте рекомендує вакцинувати проти коронавірусу групи ризику кожні 6–12 місяців. За даними МОЗ, з початку пандемії від COVID-19 померли понад 112 тисяч українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-