США продовжує співпрацювати з Україною у реформуванні енергетичного ринку - Паєтт

США продовжує співпрацювати з Україною у реформуванні енергетичного ринку - Паєтт

Укрінформ
США продовжує співпрацю з Україною у реформуванні енергетичного ринку, особливо відзначаючи успіхи Групи Нафтогаз у впровадженні кращих практик корпоративного управління.

На цьому наголосив помічник державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт під час звернення до учасників Першого українського форуму з біометану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо працювати з нашими українськими партнерами для просування реформ і лібералізації енергетичного ринку, що допоможе залучити іноземних інвесторів. Я також хотів би відзначити успіхи Нафтогазу щодо впровадження реформи корпоративного управління на підприємствах Групи", – сказав Паєтт.

Читайте також: Американський бізнес зацікавлений в участі у реконструкції енергетичного сектору – Мінекономіки

Він також зазначив, що український бізнес уже вклав значний обсяг інвестицій у розвиток вітрової та сонячної генерації, збільшивши її потужність із 2013 року у 10 разів. При цьому внаслідок російської агресії Україна прискорила свій перехід на "зелену" енергію.

Паєтт наголосив, що Україна має такий ресурс, як родючий агросектор.

"Значна частина українських сільськогосподарських відходів може бути перетворена на біометан для виробництва електроенергії на менших електростанціях, розташованих ближче до міського населення та споживачів. Це зменшить втрати при транспортуванні електроенергії, підвищить гнучкість енергосистеми та дозволить Україні краще використовувати змінні відновлювані ресурси, такі як вітер і сонце", – зазначив Паєтт.

Він також підкреслив, що децентралізовану систему генерації легше захищати та підтримувати її роботу у випадку майбутніх атак Росії. За його словами, величезну роль у розбудові такої системи відіграватиме бізнес - й США за посередництва Спеціального представника з відновлення України Пенні Прітцкер є рушійною силою взаємодії з приватним сектором.

Паєтт також наголосив, що США твердо підтримують Україну, включно з акцентом на виробництві електроенергії з біометану.

Читайте також: США хочуть удвічі скоротити енергетичні доходи Росії до 2030 року - Держдеп

Як повідомлялося, на початку березня 2024 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава». Це дозволяє вивести корпоративну реформу на новий рівень і масштабувати роботу, яка триває уже 8 років. Це також важливий сигнал для інвесторів, який доводить, що Україна діятиме за зрозумілими для цивілізованого світу правилами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-