Україна і Словаччина співпрацюватимуть у постачанні нафтопродуктів до ЄС

Україна і Словаччина співпрацюватимуть у постачанні нафтопродуктів до ЄС

Укрінформ
Словаччина використовуватиме український морський нафтовий термінал для постачання нафтопродуктів до ЄС, а також співпрацюватиме з Україною у диверсифікації поставок ядерного палива для АЕС з метою зменшення залежності від Росії.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль за результатами українсько-словацьких переговорів у четвер у Михайлівцях, передає кореспондент Укрінформу.

"Словаччина зможе використати український морський нафтовий термінал для постачання нафтопродуктів до ЄС, а також українське газосховище для зберігання запасів словацького газу", - сказав глава українського уряду.

Крім того, уряди України та Словаччини домовилися створити спільну робочу групу, яка допоможе диверсифікувати постачання ядерного палива для АЕС.

"Це важливий крок до енергетичної незалежності Європи. Він руйнує монополію Росії в цій галузі і забирає у неї інструменти для шантажу цілого континенту", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Україна та Словаччина підписали Дорожню карту співпраці та ще чотири документи

Крім того, він додав, що Україна та Словаччина будуть "активно працювати над реалізацією проєкту Центральноєвропейського водневого коридору", яким транспортуватиметься водень до ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у словацькому містечку Михайлівці, що неподалік кордону з Україною, у четвер проходили українсько-словацькі урядові консультації.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-