Євросоюз передав Україні 167 генераторів

Євросоюз передав Україні 167 генераторів

Укрінформ
У рамках відповіді на атаки РФ проти об’єктів енергетичної інфраструктури України Євросоюз надіслав у країну 157 генераторів різних типів та ще 10 великих генераторів потужністю 1 мегаватт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

«У відповідь на запит України про допомогу Австрія, Німеччина, Швеція та Нідерланди запропонували 157 генераторів різного розміру через Механізм цивільного захисту ЄС. Для подальшого зміцнення української енергетичної інфраструктури ЄС також поставив 10 генераторів великої потужності (1MW) із власних резервів у рамках rescEU (програми цивільного захисту ЄС – ред.), вартість яких складає €3.57 мільйона. Кожен з таких потужних генераторів може у надзвичайних обставинах забезпечити електроенергією лікарню середнього розміру», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив з цього приводу єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич, після серії цілеспрямованих російських атак проти енергетичної інфраструктури України, що відбулися минулого тижня, ЄС цілодобово працює над тим, щоб допомогти Україні у підтриманні стабільного електропостачання та в усуненні наслідків цих обстрілів.

Читайте також: Шмигаль просить Естонію надати обладнання радянського типу для ремонту пошкоджених ТЕС

«Російські плани бомбардувати Україну, щоб загнати її у темряву, зазнають невдачі», - зауважив єврокомісар.

Він висловив вдячність урядам Австрії, Німеччини, Швеції і Нідерландів, які негайно відгукнулися на заклик України про допомогу у подоланні наслідків російських атак.

Як йдеться у повідомленні, Координаційний центр ЄС із надзвичайних ситуацій залишається у тісному контакті з органами влади України та готовий продовжувати надавати Україні подальшу допомогу в енергетичному забезпеченні.

Читайте також: Швеція готова й надалі допомагати Україні з відновленням енергетики - віцепрем’єрка

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за останні тижні Росія знищила 80% теплоелектроцентралей нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-