До наступної зими потрібно мінімізувати ризики для енергосектору - Шмигаль

До наступної зими потрібно мінімізувати ризики для енергосектору - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав три вектори діяльності для мінімізації ризиків для українського енергосектору наступної зими.

На цьому він акцентував під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Ворог здійснив низку інтенсивних атак на об’єкти енергетики. Насамперед ідеться про теплову генерацію. Наше завдання - до наступної зими мінімізувати ризики для енергосектору. Зробити так, щоб в українців у домівках було світло та тепло, а підприємства працювали безперебійно», - наголосив Прем'єр-міністр.

Джерело: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

За словами очільника уряду, для реалізації цього завдання є три основні вектори діяльності, перший з яких - це власне ремонти й залучення допомоги від партнерів.

«Великі надії покладаємо на Фонд підтримки енергетики України, куди наші міжнародні партнери зробили внески на понад 405 мільйонів євро», - сказав Шмигаль.

Він запевнив, що уряд пріоритетно спрямовує кошти на закупівлю обладнання для тих регіонів, де ситуація найважча, зокрема, для Харкова та Харківщини.

Другим напрямком є децентралізація української генерації. Урядовець підкреслив, що замість великих вразливих до атак електростанцій потрібно десятки малих розосереджених об’єктів.

«Розгортаємо мережу когенераційних установок, які підтримають роботу критичної інфраструктури громад. Будемо нарощувати інтенсивність робіт у цій сфері», - зазначив він.

Читайте також: Росія змінила тактику ударів по енергетичній інфраструктурі України - FT

Третім і пріоритетним напрямком є посилення ППО.

«Тут також звертаємося за допомогою до партнерів. Зараз це пріоритет для всієї нашої команди», - додав прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, на думку директора Центру дослідження енергетики Олександра Харченка, у Харкові розв'язувати проблему з енергопостачанням можна шляхом встановлення великої кількості малих об’єктів генерації по 2-7 МВт.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-