Німецький міністр: Маємо знайти у Брюсселі «важкий компроміс» щодо продукції з України

Німецький міністр: Маємо знайти у Брюсселі «важкий компроміс» щодо продукції з України

Укрінформ
Відповідальні за сільськогосподарську політику в Євросоюзі не мають підігрувати путінській пропаганді та закидати Україні спричинення проблем, які мають інше коріння. Очільники аграрних відомств повинні знайти у Брюсселі «важкий компроміс» щодо продукції з України.

Про це заявив міністр сільського господарства ФРН Джем Ездемір на полях зустрічі профільних міністрів у Брюсселі 26 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У мене склалося враження, що багато хто не розуміє, що оборона України, а відтак і оборона нас усіх, полягає не лише в тому, що ми відправляємо амуніцію та військові матеріали, за допомогою яких українці можуть боронити себе від російського агресора та робити усе, щоби не втратити свою свободу. Оборона України полягає також і в тому, щоби ми не брали участі в путінській пропаганді», - заявив міністр.

Він пояснив, що в даному випадку йдеться про намагання Кремля створити враження, що причиною зниження цін на зерно у Європі є українське збіжжя.

«Цьому немає жодного підтвердження», - підкреслив Ездемір і закликав спиратися на факти, а не на голослівні твердження.

Звертаючись до польської сторони, він згадав дії попереднього уряду, зокрема, невірні поради фермерам від керівництва Мінагро, коли їм краще продавати зерно.

Німецький міністр вважає вкрай несправедливим робити Україну відповідальною за помилки, які зроблені іншими людьми та в інших місцях. Це лише сприяє путінським наративам і кремлівській пропаганді.

«Не можна по неділях ратувати за солідарність з Україною, а з понеділка по п’ятницю – робити рівно навпаки», - сказав «зелений» політик. Він додав, що аграрні міністри є частиною «проєкту солідарності з Україною».

Читайте також: У Польщі сподіваються на припинення транзиту української пшениці та кукурудзи з 1 квітня

Щодо зустрічі у Брюсселі Ездемір заявив: «Маємо знайти важкий компроміс».

Німецький міністр також зазначив, що великі асоціації фермерів не мають нічого спільного з насильницькими та протиправними діями протестувальників, які влаштовують «тракторні» демонстрації та інші акції.

Як повідомлялося, у вівторок у штаб-квартирі Євросоюзу проводять засідання міністри сільського господарства країн-членів ЄС.

Тим часом біля будівлі Європарламенту в Брюсселі фермери цього ж дня влаштували акцію протесту та запалили багаття.

Фермери висловлюють своє невдоволення європейською політикою в галузі сільського господарства, закликають припинити дію угод про вільну торгівлю і вимагають справедливої винагороди за свою роботу.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-