Авіакомпанія Southwind не отримає дозвіл на польоти до Фінляндії через зв’язки з РФ

Авіакомпанія Southwind не отримає дозвіл на польоти до Фінляндії через зв’язки з РФ

Укрінформ
Фінське Агентство транспорту та зв'язку Traficom не видасть дозвіл зареєстрованої в Туреччині авіакомпанії Southwind Airlines на польоти до Фінляндії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

«У нашій оцінці ми виходили з того, що основна частина власності та контроль за Southwind Airlines не належить громадянам Туреччини. За нашою оцінкою, за компанією стоїть російська структура», - заявив генеральний директор Агентства Яркко Саарімякі.

Тому Traficom не видасть дозвіл авіакомпанії Southwind Airlines на польоти до Фінляндії.

Раніше авіаперевізник подав заяву до Traficom, щоб отримати дозвіл розпочати діяльність. У регуляторі, однак, вважають, що перевезення не відповідають рішенню ЄС про санкції проти Росії.

Зазначається, що німецька газета Bild минулого року повідомила, що Росія заснувала нову авіакомпанію в Туреччині для перевезення мігрантів з Туреччини до Росії та Білорусі з метою подальшого їх транспортування до кордонів ЄС.

Читайте також: Зеленський закликав посилити санкції проти РФ

У керівництві авіаперевізника спростували заяву про зв'язки з Росією.

Як повідомляв Укрінформ, деякі російські авіакомпанії розглядають можливість створення турецьких перевізників, щоб обійти санкції, які не дозволяють орендувати літаки та мати доступ до об’єктів технічного обслуговування і ремонту після вторгнення в Україну.

Фото: Rüdiger Wölk/AOP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-