Зеленський закликав посилити санкції проти РФ

Зеленський закликав посилити санкції проти РФ

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликає посилювати санкції проти Росії, а також збільшувати відповідальність за схеми обходу санкцій.

Про це Президент сказав у своєму зверненні, передає Укрінформ.

"Кожен російський терористичний удар говорить про те, що санкції світу проти путінської системи ще не достатні. Кожна російська ракета, якою ці нелюди атакують нашу країну, містить компоненти, що вироблені компаніями з інших держав – не Росії. В конструкції ракет Х-101 щонайменше 53 типи таких компонентів. У ракеті «Кинджал» не менш ніж 49 типів компонентів, які Росія не виробляє. Значна їх частина – це те, що зроблено компаніями вільного світу і через різні «сірі» схеми завозиться в Росію. Блокувати такі схеми і усіх, хто їх підтримує, – це обов’язково", - сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

Він наголосив, що санкцій потрібно більше, а також більше відповідальності за схеми обходу санкцій.

Президент подякував усім державам та лідерам, які це роблять, але зазначив, що тиску на Росію потрібно значно більше.

Читайте також: Рада закликає світ засудити «вибори» РФ на окупованій території і посилити санкції проти Москви

"Тільки сьогодні, тільки в ракетах, застосованих проти Києва, було щонайменше півтори тисячі компонентів, які завезли державі-терористу з нормальних держав. Це повинно припинитися, і у світу є відповідні важелі", - сказав Глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч з Президенткою Федеральної Ради Австрії Маргіт Гьоль, де обговорили посилення секційного тиску на Російську Федерацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-