Євросоюз готується запровадити мито на імпорт зерна з Росії та Білорусі - ЗМІ

Євросоюз готується запровадити мито на імпорт зерна з Росії та Білорусі - ЗМІ

Укрінформ
Європейський Союз готується запровадити мито на імпорт зерна з Росії та Білорусі, щоб заспокоїти європейських фермерів і деякі країни-члени.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на Financial Times.

Очікується, що найближчими днями Європейська комісія введе мито в розмірі 95 євро (103,26 долара) за тонну зернових з Росії та Білорусі.

При цьому мита в розмірі 50% також будуть встановлені на насіння олійних культур і продукти, отримані від них.

Зазначається, що Єврокомісія планує піти на такий крок у той час, як фермери з усього Європейського Союзу закликають змінити обмеження, накладені на них згідно з планом блоку «Зелений курс» щодо боротьби зі зміною клімату.

Також європейські фермери вимагають повторно запровадити мита на імпорт сільськогосподарської продукції з України, які були скасовані після російського вторгнення в країну у 2022 році. Фермери з Польщі, Угорщини та Словаччини вважають, що цей крок знизив ціни на їхню продукцію.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск також закликав ЄС заборонити імпорт російської та білоруської сільськогосподарської продукції.

Читайте також: Український експорт суттєво не впливає на зменшення цін на зерно у Польщі - IPF

Як повідомляв Укрінформ, у неділю сотні фермерів пройшли пішки та проїхали на тракторах вулицями столиці Іспанії в рамках нового протесту проти кризи, з якою зіткнувся сільськогосподарський сектор країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-