Протест польських фермерів на кордоні з Німеччиною - на дорогах утворилися великі затори

Протест польських фермерів на кордоні з Німеччиною - на дорогах утворилися великі затори

Фото
Укрінформ
Польські фермери від неділі блокують кордон з Німеччиною у місці його перетину в населеному пункті Свєцко на автомагістралі A2 і в районі водної переправи в населеному пункті Губінек.

Протестувальники не мають наміру відмовлятися від протесту, який триватиме щонайменше до середи, на кордоні утворилися кількакілометрові черги, передає Укрінформ із посиланням RMF24.

У цих місцях протестувальники розташували вздовж доріг десятки тракторів та різної сільськогосподарської техніки, чим фактично заблокували рух як у бік Познані, так і в бік Берліна. У цьому місці проїхати можуть лише екстрені служби.

Вимоги фермерів відомі: відмова польського уряду від Європейського зеленого курсу і блокування імпорту агропродукції з-за меж ЄС, насамперед із України.

Польські фермери другий день блокують кордон з Німеччиною / Фото: Lech Muszyński / PAP

“Якщо буде потрібно, то протестуватимемо до кінцевого результату, упродовж cвят (Великдень – ред.), поки нас не почують і повністю не виконають наші вимоги”, - підкреслюють польські протестувальники на кордоні.

Вони декларують, що протест триватиме принаймні до вечора 20 березня.

Протестувальники заблокували також автодорогу №32 у населеному пункті Губінек на кордоні з ФРН.

Читайте також: Польські органи місцевого самоврядування забороняють фермерам блокувати важливі дороги

Для об’їзду затору водіїв спрямовують на швидкісну дорогу S3, але там у понеділок з самого ранку утворився затор протяжністю щонайменше 5 км.

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак повідомив у понеділок, що представники уряду наразі не планують зустрічі з протестувальниками на кордоні з ФРН.

Читайте також: Польські фермери почали блокування кордону з Німеччиною

Як повідомлялось, з 9 лютого 2024 року біля кордону з Україною на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску, тривають акції протесту польських фермерів. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції та відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

Фермери готують новий загальнопольський страйк із блокуванням доріг на 20 березня.

Нещодавно глава уряду Польщі Дональд Туск повідомив, що для фермерів буде послаблено певні вимоги в Європейському зеленому курсі, проти якого у країні тривають протести.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-