Укрнафта отримала незалежну наглядову раду - обрали п’ятьох членів

Укрнафта отримала незалежну наглядову раду - обрали п’ятьох членів

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта», що є частиною Групи Нафтогаз, працюватиме під контролем новообраної наглядової ради, до якої увійшло три незалежні члени та два представники акціонерів – Міністерства оборони України та НАК «Нафтогаз України».

Склад наглядової ради затвердили на загальних зборах акціонерів компанії 6 березня в Києві, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Групи "Нафтогаз".

"Група Нафтогаз зробила ще один великий крок до проведення реформи корпоративного управління на стратегічно важливих державних підприємствах України. Ми продовжимо послідовне впровадження корпуправління на всіх ключових підприємствах Групи. Впевнений, що обрання незалежної наглядової ради Укрнафти сприятиме ефективності компанії та забезпечить контроль за її діяльністю відповідно до вимог ОЕСР", – зазначив голова Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Читайте також: Уряд затвердив фінансовий план «Укрнафти» на 2024 рік

Зазначається, що процедура обрання та призначення ради здійснювалась відповідно до Керівних принципів ОЕСР щодо корпоративного врядування на підприємствах з державною формою власності. Трьох незалежних членів обрали за результатами прозорого та незалежного конкурсу. Ними стали:

  • Тім Додсон, який має понад 40-річний досвід у сферах видобутку та геології, був виконавчим віце-президентом у Equinor, наразі очолює раду директорів норвезької компанії Ennox Technology Sdn Bhd, що спеціалізується на переробці нафтових відходів.
  • Іренеуш Фонфара, фахівець у фінансовому, промисловому та нафтогазовому секторах з понад 30-річним досвідом роботи, протягом 8 років очолював найбільшу нафтопереробну компанію в країнах Балтії Orlen Lietuva, завод якої переробляє 10 млн тонн нафти на рік.
  • Дункан Найтінгейл, що має понад 30-річний досвід у сфері нафтогазової промисловості, є міжнародним експертом у пошуку нафтових та газових резервів у країнах Латинської Америки, Європи, Африки та Близького Сходу, наразі є головним виконавчим директором та членом правління Blacksteel Energy, де під його керівництвом пройшла модернізація виробничих потужностей.

Акціонерів компанії представлятимуть Людмила Дараган – від Міністерства оборони України, та Роза Тапанова – від НАК «Нафтогаз України», яка також була представником держави у попередній наглядовій раді Укрнафти.

Читайте також: Укрнафта сплатила до бюджету ₴3,9 мільярда дивідендів

Як повідомлялося, найбільшим акціонером Укрнафти є НАК «Нафтогаз України» з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, яка належала приватним власникам і якою зараз управляє Міноборони.

Фото: naftogaz.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-