Україна має план щодо використання ГТС після закінчення транзиту газу - Шмигаль

Україна має план щодо використання ГТС після закінчення транзиту газу - Шмигаль

Укрінформ
Україна не збирається вести переговори з Росією щодо продовження транзиту газу, натомість має план «Б» щодо використання газотранспортної системи.

На цьому під час пресконференції наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Ми, звісно, не збираємося вести перемовини з країною-агресором про те, щоб продовжувати транзит. Але ми мали неодноразові перемовини на європейських майданчиках з європейськими лідерами. Якщо європейські країни виступлять якимось консорціумом або хтось із партнерів виступить транзитером уже свого газу, ми готові таку послугу надавати, як робили свого часу», - сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що у спільних інтересах можуть об’єднатися кілька європейських країн, які зацікавлені в збереженні транзиту, а Україна виконуватиме роль енергетичного хабу – зберігатиме газ, транспортуватиме тощо.

«Тобто, тут ініціатива на боці Євросоюзу, на боці наших партнерів. Якщо ні, то ми будемо використовувати газотранспортну систему для наших цілей. У нас є, безумовно, план «Б». Система не пропаде. Вона потрібна для нашої держави і ми маємо інші можливості її використання, в тому числі і для транзиту», - зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Оператор ГТС сплатив до бюджету ₴5,4 мільярда дивідендів

Як повідомлялося, Європейська комісія не має наміру долучатися до будь-яких переговорів з Росією для продовження транзиту російського газу до європейських країн через ГТС України, натомість вживатиме всіх необхідних заходів для подальшої відмови від російського газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-