Енергетики за добу повернули світло понад 31 тисячі споживачів

Енергетики за добу повернули світло понад 31 тисячі споживачів

Укрінформ
Впродовж доби енергетики відновили електропостачання понад 31 тисячі споживачів. Ситуація в енергосистемі України стабільна та контрольована, графіки відключень не застосовуються.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Так, у Дніпропетровській області відновлено енергопостачання 5,4 тисячі споживачів, які знеструмлювались через технологічні порушення. Через бойові дії вимикались 10,2 тисячі абонентів, 8,8 тисячі з яких вже підключено.

Внаслідок бойових дій у Донецькій області знеструмлено понад 10,8 тисячі споживачів у 20 населених пунктах, енергетики за добу заживили 23 населених пункти. Всього в області залишається без напруги майже 49 тисяч точок обліку у 92 населених пунктах. Через обстріли також відключено від газопостачання майже 2 тисячі домогосподарств.

У Запорізькій області енергетики усунули технологічні порушення в електромережах та повернули світло понад 7 тисячам родин. Відновлено електропостачання 30 домогосподарствам у Василівському районі після обстрілів. Без енергопостачання з технологічних причин залишаються знеструмленими 1,6 тис. абонентів, внаслідок бойових дій - 3,7 тис. споживачів у 50 населених пунктах.

У Миколаївській області протягом двох годин енергетикам вдалось відновити електропостачання майже 800 споживачам у Миколаєві, які були знеструмлені внаслідок ворожого обстрілу.

Читайте також: На Донеччині відновили електропостачання в семи прифронтових населених пунктах

На Сумщині через бойові дії знеструмлено 240 абонентів у 4 населених пунктах. Всього в області залишаються без електропостачання 4,2 тис. споживачів у 71 населеному пункті. Відновлено також газопостачання 3,3 тис. абонентів, які залишались без газу внаслідок обстрілів.

Енергетики відновили електропостачання 1,3 тис. споживачам у Харківській області. Триває огляд пошкоджень мереж у 5 населених пунктах, які зазнали нових обстрілів. Всього в області залишаються без напруги 15,5 тис. точок обліку.

У Херсоні без електропостачання залишаються понад 3 тис. абонентів, в області без світла майже 26 тис. точок обліку у 45 населених пунктах. Вночі нових обстрілів зазнали декілька населених пунктів – наразі триває огляд мереж.

На Чернігівщині з технічних причин відключено 1,5 тис. споживачів. Через бойові дії без електропостачання залишається 1,6 тис. абонентів у 23 населених пунктах.

Читайте також: В енергосистемі дефіциту немає, Україна надавала аварійну допомогу Польщі - Міненерго

Як повідомлялося, протягом доби, 4 березня, заплановано поставити на експорт рекордний обсяг електроенергії - 13 264 МВт/год., з максимальною потужністю в окремі години до 716 МВт. Українська електроенергія буде експортована до 5 країн: Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-