В енергосистемі дефіциту немає, Україна надавала аварійну допомогу Польщі - Міненерго

В енергосистемі дефіциту немає, Україна надавала аварійну допомогу Польщі - Міненерго

Укрінформ
В енергосистемі України станом на 2 березня дефіцит електроенергії відсутній, наявні резерви генерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Дефіцит в енергосистемі не фіксується. 1 березня на запит Польщі Україна надавала аварійну допомогу польській енергосистемі з 10:00 до 12:00 та з 13:00 до 17:00 сумарною величиною 1540 МВт/год.

У резерві 11 блоків і три корпуси генеруючого обладнання ТЕС і ТЕЦ, які будуть задіяні у разі потреби. Також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії.

Через бойові дії відключилась повітряна лінія 110 кВ у прифронтовому районі Харківської області, внаслідок чого знеструмилась підстанція 110 кВ, яка живить побутових споживачів. Усі абоненти заживлені протягом години.
 

Читайте також: ТЕС і ТЕЦ мають достатньо вугілля для успішного завершення опалювального сезону - Міненерго

Також у Харківській області пошкоджений сталевий надземний розподільний газопровід, припинене газопостачання до чотирьох населених пунктів більш як 350 абонентам.

У Чернігівській області стався обстріл повітряних ліній 0,4 кВ у двох громадах, характер та перелік пошкоджень встановлюється, є знеструмлені споживачі.

У прогоні опор ПЛ 330 кВ у Запорізькій області виявлено розкрадання понад 16 км проводу і 1,7 км грозотросу. Ділянка була без напруги. На місце викликали поліцію.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 153 МВт/год, також передбачається експорт до Польщі, Словаччини, Румунії, Молдови та Угорщини – до 8779 МВт/год.

Як повідомляв Укрінформ, українські ТЕС та ТЕЦ мають достатньо залишків вугілля на складах для успішного завершення опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-