В українській енергосистемі у вівторок утворився надлишок - його купує Польща

В українській енергосистемі у вівторок утворився надлишок - його купує Польща

Укрінформ
Через профіцит в енергосистемі 27 лютого Польща надає Україні аварійну допомогу з 11:00 до 16:00, забираючи надлишок електроенергії обсягом 1661 МВт-год.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

Зазначається, що сонячна та вітряна погода сприяє активній роботі електростанцій відповідних типів. Водночас низьке споживання через потепління та активну роботу дахових СЕС призвело до утворення в енергосистемі профіциту в денні години.

«Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE з 11:00 до 16:00 надає аварійну допомогу, купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 1661 МВт-год.», - йдеться у повідомленні.

Крім того, підняття рівня води в річках України сприяє активній роботі гідроелектростанцій.

Максимальне споживання 26 лютого було на 1,8% меншим за добовий максимум 25 лютого. Станом на 09:30 27 лютого рівень споживання електроенергії на 4% нижчий за відповідний показник попереднього дня.

Читайте також: Українські виробники електротехніки змогли збільшити виробництво - Кудрицький

Експорт електроенергії 27 лютого здійснюється протягом доби у Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 2676 МВт-год. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Молдови, Польщі, у денні та вечірні години - з Румунії загальним обсягом 1153 МВт-год.

Як повідомлялося, Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E збільшила максимально допустиму спроможність України для експорту електроенергії на 150 МВт - до 550 МВт із 1 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-