Міноборони уклало прямий контракт зі шведським виробничим підприємством

Міноборони уклало прямий контракт зі шведським виробничим підприємством

Укрінформ
«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала прямий контракт зі шведським виробничим підприємством.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

За словами заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова, співпраця з іноземними партнерами – це пріоритет Міноборони, який дозволить покращити забезпечення Збройних сил України і зміцнити боєздатність.

Контракт став можливим завдяки підтримці «Адміністрації оборонних матеріалів Швеції, FMV» у межах Угоди про співпрацю між FMV та Міністерством оборони України, яка була підписана під час саміту НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року.

«Шлях у тисячу миль починається з першого кроку. І на цьому шляху ще багато проєктів, які ми маємо реалізувати у партнерстві із нашими колегами з FMV для забезпечення нагальних потреб Збройних сил України, але цей перший крок є відповідальним та найважливішим», – заявила директор Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова.

Співпраця із шведською адміністрацією оборонних матеріалів дає змогу пришвидшити розбудову власної агенції та здійснювати подальші закупівлі, спираючись на кращий європейській досвід прозорості процесу придбання необхідних виробів за рахунок використання та втілення кращих європейських моделей, підкреслили в Міноборони.

Читайте також: Жумаділов - про закупівлю товарів для армії: Частка українських виробників буде збільшуватись

Узгоджений сторонами на початку лютого у Стокгольмі план дій, окрім запланованих контрактів, передбачає також можливість підключитися до поточних шведських закупівель вже зараз.

За словами генерального директора FMV Горана Мортенссона, досвід співпраці за цим першим контрактом дозволить прокласти шлях для багатьох наступних контрактів у найближчий час та зміцнити ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і міністр оборони Швеції Пол Йонсон обговорили перспективи налагодження спільного виробництва зброї та майбутні двосторонні переговори щодо підписання угоди про безпекові гарантії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-