Жумаділов - про закупівлю товарів для армії: Частка українських виробників буде збільшуватись

Жумаділов - про закупівлю товарів для армії: Частка українських виробників буде збільшуватись

Укрінформ
Частка українських виробників, які постачатимуть товари для потреб Сил оборони, зростатиме.

Про це заявив гендиректор ДП “Державний оператор тилу” Арсен Жумаділов під час форуму "Зроблено в Україні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми активно діємо з виробниками речового майна, пально-мастильних матеріалів, харчування. По харчуванню, я впевнений, ви багато чули, що ми активно взаємодіємо з постачальниками. Все буде добре, все буде поставлено в інтересах ЗСУ, частка українського виробника буде збільшуватись”, - запевнив Жумаділов.

Він нагадав, що ситуація 4-5 років тому була зовсім інша, коли великі бюджети оперувались закупівельниками не національними, кому було дуже цікаво і важливо розвивати українського виробника, а міжнародними закупівельними організаціями. На той момент Українська держава не набула спроможності закуповувати ефективно і без корупції, відзначив Жумаділов.

Він також наголосив, що присутність на форумі закупівельників свідчить про те, що політика держави в цьому питанні змінюється на краще.

Читайте також: Міноборони орієнтується на 100% постачання майна для ЗСУ від українських виробників

“Ми впевнені, що всі присутні сьогодні закупівельники є свідченням того, що Українська держава спромоглась розвинути своїх закупівельників, які здатні закуповувати ефективно, без корупції і тепер уже в інтересах українського виробника, враховуючи інтерес наш загальний щодо розвитку українського виробника”, - наголосив Жумаділов.

Він також повідомив, що понад 95% продуктів харчування для Сил оборони закуповуються у національних виробників.

 «У нас збільшується частка вітчизняних виробників у секторі речового забезпечення та постачання продуктів харчування. По харчуванню вже понад 95% закупівель – українське виробництво. У речовому забезпеченні – це 90% плюс. Є винятки по окремій номенклатурі, наприклад, високотехнологічні засоби індивідуального захисту чи навушники. Але що стосується, скажімо, одягу, це українські виробники», - сказав Жумаділов.

Найменша частка національних виробників представлена в закупівлях паливно-мастильних матеріалів. Здебільшого через те, що частину палива для техніки західного зразка доводиться купувати іноземного виробництва, оскільки в Україні її не виробляють.

Читайте також: Виведення закупівель Міноборони на Prozorro заощадило ₴8 мільярдів - Антикорупційна рада при МОУ

«Але доля наших виробників і тут зростає. Ми відмовилися від виробників з країни-агресора та Білорусі, тому наші компанії почали виробляти все більше потрібної нам продукції. Якщо говорити про закупівлю паливно-мастильних матеріалів у грошовому еквіваленті, то понад 50% продукції тут саме вітчизняного виробництва», - зазначив керівник держкомпанії.

Як повідомляв Укрінформ, Державний оператор тилу оголосив у системі Prozorro перші закупівлі на харчування для ЗСУ за новою моделлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-