Польські фермери заблокували на пів дня кордон з Німеччиною

Польські фермери заблокували на пів дня кордон з Німеччиною

Укрінформ
Польські аграрії заблокували у понеділок до 14-ї години (за київським часом) польсько-німецький кордон у населеному пункті Свєцко на автомагістралі A2.

Фермери планували заблокувати кордон у цьому місці на місяць, але відмовилися від цієї ідеї, назвавши блокування попереджувальним, передає Укрінформ із посиланням на RMF24.

Як зазначається, по обидва боки автомагістралі розміщено десятки тракторів, які залишили лише вузьку смугу – так званий коридор життя для руху екстрених служб. Вантажівки перенаправляються на інші пункти пропуску на кордоні з ФРН, зокрема Костжин над Одрою чи Ольшину, де також уже спостерігається скупчення автомобілів.

Блокуючи кордон, фермери-протестувальники вимагають зустрічі з прем’єром Дональдом Туском, а також відмову країни від Європейського зеленого курсу.

Як зауважують аграрії, наразі це попереджувальний протест, але не виключено, що його буде продовжено, чи відбудуться чергові блокади кордону в інших місцях.

Читайте також: Знищене зерно: посол України закликає Польщу «зробити все можливе і неможливе», щоб знайти винних

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу. За цей час сталося п'ять випадків висипання українських агрокультур з вантажних вагонів на колії чи з вантажівок на дорогах.

Фото: Beniamin Piłat /RMF FM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-