На сході України через технічні причини вимкнулася високовольтна ЛЕП

На сході України через технічні причини вимкнулася високовольтна ЛЕП

Укрінформ
З технічних причин вимкнулася високовольтна лінія на сході України, а на півдні відбулось знеструмлення обладнання підстанції. Дефіциту в енергосистемі 26 лютого не прогнозується.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"На сході дією захисту вимкнулась магістральна повітряна лінія 330 кВ. Знеструмлення споживачів не було. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від безпекової ситуації", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у південному регіоні дією захисту знеструмлювалась частина обладнання на одній з високовольтних підстанцій. Знеструмлення споживачів не було, обладнання майже повністю повернуто в роботу.

Читайте також: Частина Одеси до вечора залишиться без світла через ремонтні роботи

Зазначається, що виробництво електроенергії забезпечує потреби усіх категорій споживачів.

Максимальне споживання 25 лютого було на 4,6% меншим за добовий максимум 18 лютого через вплив потепління. Станом на 09:30 26 лютого рівень споживання електроенергії на 2,3% нижчий за відповідний показник попереднього робочого дня - 23 лютого.

Експорт електроенергії 26 лютого здійснюється протягом доби в Угорщину, Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 2 429 МВт-год. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Угорщини, Молдови, Польщі, у денні та вечірні години - з Румунії загальним обсягом 2 079 МВт-год.

Як повідомлялося, Укренерго відновило роботу лінії електропередачі 330 кВ у Дніпропетровській області. Водночас, ЗАЕС залишається заживленою від однієї лінії, робота над відновленням резервної триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-