Польський політолог не виключив споживчого бойкоту в Україні продуктів з Польщі

Польський політолог не виключив споживчого бойкоту в Україні продуктів з Польщі

Укрінформ
Польський політолог і журналіст Марек Сієрант не виключає споживчого бойкоту в Україні продуктів з Польщі через неадекватну поведінку протестувальників на кордоні.

Про це експерт сказав у інтерв’ю «Radio NV», передає Укрінформ. 

Сієрант зазначив, що параліч кордону, затримка постачання зброї та пасажирських перевезень - «це сором» для Польщі. 

«Поведінка «бичків» на кордоні, блокування пасажирських перевезень і неповага до приватної власності – це сором. Це підриває нашу економіку… Тому що навіть якщо Україна не заблокує ринок для польських виробників, це можуть зробити (українські) громадяни просто споживчим бойкотом – не купувати (польських товарів – ред.), поки поляки не опам’ятаються», - сказав експерт. 

Він також зауважив, що подібна поведінка польських протестувальників «знищує все те, що польське суспільство з початку війни зробило для України».

За словами Сієранта, йому дуже прикро дивитися на ерозію відносин між Польщею та Україною, оскільки дуже багато людей у Польщі, включно з ним, доклали багато зусиль, щоб ми «не розмовляли на емоціях і налагодили партнерські відносини». 

Коментуючи очікування польського суспільства від влади Польщі стосовно врегулювання ситуації з протестами аграріїв, він зауважив, що воно вже поділене, і вже «помалу виходять люди», які не погоджуються з поведінкою протестувальників.

Читайте також: Блокування кордону підриває довіру до Польщі як до надійного партнера - польський політолог

«Я навіть бачив у соцмережах дописи пересічних громадян у Польщі, що вони теж бойкотуватимуть польські продукти, тому що «якщо ви блокуєте мене, мою компанію і мій проїзд, наприклад, на роботу, тобто так ставитеся до своїх клієнтів, то ми не будемо у вас купувати», - зазначив Сієрант. 

Як повідомлялося, вранці 20 лютого польські фермери-протестувальники перекривали залізницю поблизу пункту пропуску «Медика» на кордоні з Україною і висипали збіжжя з вантажного вагона на колії.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що українська влада планує додатковий маршрут перевезення товарів через річку Дунай, щоб збільшити свій експорт до довоєнного рівня.

Фото: PAP/Leszek Szymańsk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-