Блокування кордону підриває довіру до Польщі як до надійного партнера - польський політолог

Блокування кордону підриває довіру до Польщі як до надійного партнера - польський політолог

Укрінформ
Блокування польськими аграріями кордону з Україною підриває довіру до Польщі як до надійного партнера і завдає шкоди не лише українській, а й польській економіці.

Про це заявив польський політолог і журналіст Марек Сієрант в інтерв’ю Radio NV, передає Укрінформ.

Сієрант зазначив, що наразі не почув від польського уряду «нічого змістовного», чому в Польщі деяким громадянам можна більше, ніж іншим. За його словами, він не згоден з принципом, що аграрії мають більше прав, ніж, приміром, він як містянин.

«А те, що відбулося на кордоні, показує дві речі: на жаль, я не думав, що колись це скажу, але Польща починає перетворюватися на ненадійного партнера і стосовно транзиту, і стосовно того, щоб насправді бути хабом України - військовим, гуманітарним тощо. Якщо будь-яка людина може на кордоні підійти і зупинити залізничний транспорт, це означає, що будь-яка група саботажників може зірвати постачання зброї або гуманітарної допомоги Україні», - сказав Сієрант.

У цьому контексті він додав, що «це неприпустимо».

«Тут у мене як у громадянина Польщі питання, хто керує державою? Хто керує кордоном? Хто захищає правопорядок у країні? Кому можна більше, і чому тій групі, а не іншій і на яких правових підставах? Де закони і де виконавча влада? Де поліція? Де спецслужби? Де охорона кордону?» - зауважив політолог.

За словами Сієранта, у нього набагато більше питань до польської влади, аніж у громадян України, оскільки він звик жити за певними принципами і не погоджується на обмеження своїх прав тими людьми, яким він не давав на це дозволу.

Читайте також: Блокування кордону з Польщею: вільного руху немає на жодному пункті пропуску, уряди ведуть перемовини

«Тому я не згоден з такими формами протесту, бо, по-перше, вони хамські, по-друге, підривають довіру до Польщі як до надійного партнера, а також підривають нашу економіку, а не тільки українську, і це вже іноді схоже на диверсію», - наголосив польський політолог і журналіст.

Як повідомлялося, вранці 20 лютого польські фермери-протестувальники перекривали залізницю поблизу пункту пропуску «Медика» на кордоні з Україною і висипали збіжжя з вантажного вагона на колії.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що українська влада планує додатковий маршрут перевезення товарів через річку Дунай, щоб збільшити свій експорт до довоєнного рівня.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-