Стефанішина - про блокування кордону з Польщею: Ми маємо вирішити це питання

Стефанішина - про блокування кордону з Польщею: Ми маємо вирішити це питання

Укрінформ
Україна і Польща мають вирішити питання блокування польсько-українського кордону, інших варіантів немає.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції.

«Ми детально розмовляли з міністром (закордонних справ Польщі Сікорським - ред.). Я хочу прояснити один момент, і це головний меседж з нашого боку - ми повинні вирішити це питання (блокування польсько-українського кордону – ред.)», - зазначила Стефанішина.

Коментуючи заяву Сікорського, що найкращим рішенням для обох сторін є перемога України на Чорному морі, вона зазначила, що наша країна зробила найбільший внесок у розв’язання цієї проблеми, і тепер зерно стало простіше транспортувати чорноморськими шляхами. Вона також нагадала, що Україна зі свого боку зробила кроки, щоб забезпечити контроль експорту в сусідні країни

Водночас віцепрем’єрка зазначила, що Україні, окрім боротьби за незалежність, треба також переосмислити себе як частину більшого союзу, і це абсолютно інше завдання.

Читайте також: Протест польських фермерів: прикордонники кажуть про ймовірні проблеми з перевезенням гумвантажів

«Дискусія, яку ми маємо щодо зерна, є частиною цього завдання просто зараз. Тож це дійсно про зрілість і зрілий діалог. Але ми повинні це вирішити. У нас немає інших варіантів, і ми це зробимо», - переконана Стефанішина.

Як повідомляв Укрінформ, міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський 16 лютого обговорив з польським колегою ситуацію на українсько-польському кордоні, переговори продовжаться наступного тижня.

З 9 лютого на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункти пропуску "Дорогуськ–Ягодин" та "Гребенне–Рава-Руська".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-